Göğüs ağrıları hastayı en çok tedirgin eden ağrılardandır. Böyle bir hastanın aklına ilk gelen kalbinde bir bozukluktur. Göğüs ağrılarının %10’u kalp kaynaklıdır, bunlarda ani olarak ortaya çıkmaktadır.
Göğüs kaslarının romatizmal hastalıklarından kaynaklanan süregelen göğüs ağrıları sık görülmektedir. Kırılmış kaburgalar kaynadıktan sonra bile çok şiddetli, nevralji adını verdiğimiz bıçak saplanması, elektrik çarpması şeklinde ağrılara neden olabilir. Zona geçirmiş hastalarda nevralji gelişmesi sonrası kaburga boyunca şiddetli ağrılar olabilir. Ağrı şiddeti hastanın nefes almasını güçleştirebilir.
Gögüs bölgesi organlarından, batın ve baş bölgesinden yansıyan ağrılar olabilmektedir. Bölgeye yapılan cerrahi girişimlerin oluşturduğu süregelen ağrılar olabilir. Torakal blokaj varlığında özellikle hastayı uyutmayan gece olan gögüs ağrılarına oldukça sık rastlanmaktadır.
Batında barsak gazı, baskı yaparak göğüs ağrısına neden olabilir. Yemek borusunun çeşitli hastalıkları sırasında da göğüs ağrıları görülebilir.
Tedavi : Gögüs ağrılarında yansıyan ağrılar da dahil olmak üzere nedene yönelik tedaviler uygulanmalıdır. Bu amaçla torakal blokajların çözülmesi gerekir. Girişimsel ağrı tedavileri süregelen gögüs ağrılarının çözümlenmesinde oldukça başarılıdır.